Мектеп тағамдары

Списки детей из социально незащищенных семей на бесплатное горячее питание из фонда Всеобуч  ЧСШ№2         2018 – 2019 уч.год. 25.02

№ п/п Наименование школы ФИО Дата рождения Пол Класс Социальный статус (малообес., многодет., сирота, ОБПР) АСП

«да», «нет»

1 ЧСШ №2 Айдынбек Нұрдаулет 03.01.2012 муж КПП малообес нет
2 ЧСШ №2 Нугыман Нуржигит 02.11.2012 муж КПП многодет нет
3 ЧСШ №2 Хумарбек Инкар 23.11.2012 жен КПП многодет нет
4 ЧСШ№2 Шаймерден Мирлан 03.03.2009 муж КПП малообес нет
5 ЧСШ№2 Болатулы Бекзат 27.07.2011 муж 1 многодет нет
6 ЧСШ№2 Бөлек Ерасыл 21.11.2011 муж 1 многодет нет
7 ЧСШ№2 Бөлек Еркеназ 21.11.2011 жен 1 многодет нет
8 ЧСШ№2 Капаева Адия 31.05.2012 жен 1 неполная нет
9 ЧСШ№2 Кусайнов Мансур 07.08.2012 муж 1 неполный нет
10 ЧСШ№2 Миржанов Илгиз 25.10.2011 муж 1 многодет нет
11 ЧСШ№2 Дондых Кішкенетөре 19.01.2011 муж 1 малообес ГДП
12 ЧСШ№2 Жарасхан Иман 05.10.2010 муж 2 многодет нет
13 ЧСШ№2 Ержанұлы Балмахамбет 07.05.2011 муж 2 непольный нет
14 ЧСШ№2 Мухамат Ансар 05.01.2011 муж 2 малообес нет
15 ЧСШ№2 Капаева Ақнұр 16.09.2009 жен 3 неполная нет
16 ЧСШ№2 Жолтай  Мөлдір 22.02.2009 жен 3 неполная нет
17 ЧСШ№2 Нуғыман Назерке 22.06.2010 жен 3 многодет нет
18 ЧСШ№2 Дондых Айсұлу 22.02.2009 жен 4 малообес ГДП
19 ЧСШ№2 Айдынбек Алижан 26.01.2009 муж 4 малообес нет
20 ЧСШ№2 Мухаметов Алтынбек 15.11.2007 муж 4 неполный нет
21 ЧСШ№2 Мухамат Санжар 03.03.2009 муж 4 малообес нет
22 ЧСШ№2 Капаев Айқын 06.07.2006 муж 5 неполный нет
23 ЧСШ№2 Мустахимова  Аружан 24.11.2007 жен 5 малообес нет
24 ЧСШ№2 Болатқызы Назкен 20.06.2005 жен 6 многодет нет
25 ЧСШ№2 Жарасханқызы Бағлан 02.03.2006 жен 6 многодет нет
26 ЧСШ№2 Ержан Ақжібек 23.10.2005 жен 7 неполная      нет
27 ЧСШ№2 Бөлекова Ақниет 29.07.2006 жен 7 многодет нет
28 ЧСШ№2 Дондых Аяулым 26.03.2005 жен 7 малообес ГДП
29 ЧСШ№2 Хумарбек Акбота 21.02.2005 жен 8 многодет нет
30 ЧСШ№2 Жарасқанұлы Қазбек 28.05.2003 муж 8 многодет нет
31 ЧСШ№2 Сағындык Султан 14.03.2005 муж 8 опекун да
32 ЧСШ№2 Тулетай Наргиза 02.07.2004 жен 8 многодет нет
33 ЧСШ№2 Болатқызы Назерке 10.04.2004 жен 9 многодет нет
34 ЧСШ№2 Давренбек Алуана 07.04.2004 жен 9 многодет нет
35 ЧСШ№2 Жарасқан Акерке 15.09.2002 жен 10 многодет нет
36 ЧСШ№2 Сагындыков Рауан 01.07.2003 муж 10 опекун да

                           

                           Директор школы:                                 Богенбаев Б.Р

                                    Соц. педагог:                                 Жиенбаева Г.К

 

 

Тамақтандыруды ұйымдастыру мәселелері бойынша

2014 жылдан бастап депутаттар бастамасы және мектеп директорларының ұсынысымен тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызметтер мен тауарларды таңдау, тамақтандыру сапасына әсер ететін демпингтік бағалар болуына, сонымен қатар директорлардың тікелей бақылау мүмкіндігі болмауынан, мемлекеттік сатып алулар жүйесінен алынды.

Бүгінгі күні орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру, сондай-ақ мектепке дейінгі ұйымдарда, жетім балалар мен ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балаларға арналған білім беру ұйымдарында тәрбиеленетін және білім алатын балаларды тамақтандыруды қамтамасыз ету Ережелері әзірленді (БҒМ 31.10.2018ж№598бұйрығы).

Оқушылардың сапалы және қауіпсіз тамақтандыруын ұйымдастыру мақсатында Ережелерде білікті қызметкерлері бар (жұмыс тәжірибесі, аспаздар квалификациясы, технологтар мен диетологтар, азық-түлік өндірісі, энергия үнемдегіш құрылғыларының болуы), қызметті дұрыс ұйымдастыра алатын жалға алушыны таңдау критерийлері қарастырылған.

2018 жылдан бастап азық-түлікті дұрыс сақтау, дайын тағамдардың сапасын арттыру үшін мектеп асханаларының материалдық-техникалық базасын жақсарту мақсатында мемлекеттік-жекеменшік әріптестік механизмі енгізілді.

Сонымен қатар, Ережелер бойынша конкурстық комиссия құрамына үкіметтік емес ұйым және ата-аналар қоғамы, қорғаншылық комитеті, аумақтық қоғамдық денсаулық сақтау органдарының өкілдері кіреді.

Ереже бойынша тамақтандыруды ұйымдастыруда табиғи өнімдерді қолдану үшін жалға алушылардың азық-түлік өндірісінің (шаруа немесе шаруа қожалығы, жылыжайжәне т.б.) болуы және отандық өндірушілер тауарларын сатып алуы үшін қосымша балл алады.

Тағамдардың, азық-түліктердің және аспаздық өнімдердің тұтынушылық, органолептикалыққасиеттері, дайындау және технологиясы мен өндірістік жағдайлары балаларға арналған азық түлік қауіпсіздігі тұрғысынан Еуразиялық экономикалық одақтың техникалық регламенттеріне сай болуы қажет.

Келісімшартты бұзу немесе дұрыс орындамау жағдайында, келісімшарт сот шешімі бойынша бұзылып, жалға алушы жосықсыз деп жарияланады (БҒМ 31.10.2018ж №599 бұйрығы).

2015 жылы оқушыларды сапалы тамақтандырумен қамтамасыз ету мақсатында Министрлік пен Қазақ тағамтану академиясы бірігіп, алғаш рет мектеп оқушылардың жас ерекшеліктері ескерілген бір реттік тамақтандыру нормалары (ҚР Үкіметінің 12.03.2012ж.№320 қаулысына өзгерістер енгізілді) әзірленді.

Аталған нормаларда балалар ағзасына қажетті микронутриенттер: дәрумендер, минералдық заттар және микроэлементтер алуы қарастырылған.

2018 жылы 2016-2019 жылдарға арналған «Денсаулық» мемлекеттік бағдарламасын жүзеге асыру аясында, сонымен қатар білім беру ұйымдары оқушыларын дұрыс тамақтандыру сапасын арттыру мақсатында ҚР Денсаулық сақтау министрлігі мектеп оқушыларының тағам рационы бойынша бірыңғай стандарттарын әзірледі.

2019 жылдан бастап Министрлік білім беру ұйымдарының тамақтандыруды ұйымдастыруына нысанға бармай-ақ бақылау іс-шараларын жүргізуге мүмкіндік беретін, камералық бақылауды енгізді.

Сонымен қатар, Министрлік Қаржы министрлігімен бірлесіп, конкурстық рәсімдерді мемлекеттік сатып алулар порталы арқылы жүргізетін электрондық форматқа ауыстыруды қарастыруда.

Бүгінгі күні қызмет көрсетуді мектеп қызметкерлері, сондай-ақ ата-аналар қауымы тарапынан заңды түрде тұрақты бақылау мүмкіндігі қарастырылған. Әрбір мектепте тамақтандыруды бақылау комиссиясы қызмет етеді. Комиссияны мектеп директоры басқарып, құрамына мектеп медбикесі, педагогтар, ата-аналар комитеті мүшелері, қамқоршылық кеңесі кіреді.

Ереже бойынша жалға алушы ай сайын білім беру ұйымы басшысына сапасын куәландыратын құжаттары бар қолданылатын азық-түлік тізімін тапсыруы тиіс.

Күнделікті медициналық қызметкер немесе жауапты тұлға дайын тағамдарға органолептикалық бағалау жүргізіп, тағамдар және аспаздық өнімдерге органолептикалық бақылау журналына жазба жүргізеді.

Осылайша, оқушылардың тамақтану сапасына мектеп әкімшілігі тарапынан әсер етуге қажетті мүмкіндік жасалған. Аталған мәселеде білім беру ұйымы басшысының (бракеражды комиссия төрағасы) жауапкершілігі жоғары.

Сондықтан, Министрліктің мектептегі тамақтандыруды ұйымдастыру сапасын арттырудағы негізгі қызметі – бракеражды комиссияның тамақтандыру сапасын бақылау қызметіне ақпараттандыру жұмысын кең көлемде ұйымдастыру. Сонымен қатар, оқушылар мен ата-аналарға тамақтандыру дұрыс ұйымдастырылмаған жағдайда не істеу керектігін түсіндіру.